Examentraining Kunst Algemeen

Kunst Algemeen is een lastig vak voor leerlingen door de grote hoeveelheid stof, de vereiste conceptuele kennis en benodigde kunstanalysevaardigheden. Dit wordt bevraagd op het examen in open vragen met bronteksten, afbeeldingen, geluids- en filmfragmenten op gebied van beeldende kunst, architectuur, dans, drama/theater, film en muziek. Dit vergt een hele goede voorbereiding. Wilt u ondersteuning, informeer dan vrijblijvend naar deze examentraining Kunst Algemeen.

 

De training is modulair opgebouwd en kan naar behoefte gekozen worden:

 

Training 1 Leer- en Examenstrategie

In deze training wordt inzichtelijk gemaakt wat voor typen examenvragen voor Kunst Algemeen voorkomen met een aantal examenvragen als voorbeeld. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een stappenplan hoe je een examenvraag zodanig moet ontleden opdat je weet wat je moet doen voor het antwoord en hoe dit te construeren. Ook wordt Taalteken geoefend om een taalkundig correct antwoord te geven en diverse handige examentips gegeven.

 

Training 2 Kunstanalyse vaardigheden

Kunstanalysevaardigheden voor verschillende disciplines (beeldend, architectuur, drama, dans, muziek, film) zijn vereist voor een goed maken van een Kunst Algemeen examen. De leerling leert hier het onderscheid tussen voorstelling, vormgeving, inhoud en materialen & technieken. Met name de vormgevingsaspecten komen aan bod aan de hand van verschillende voorbeelden en examenvragen.

 

Herhaling van de belangrijkste accenten, kernconcepten en kenmerken van het onderwerp aan de hand van exemplarische voorbeelden en examenvragen.

Training 3 Cultuur van de kerk

Training 4 Hofcultuur

Training 5 Burgerlijke cultuur in de 17e eeuw herhaling

Training 6 Romantiek en realisme

Training 7 Moderne cultuur 

Training 8 Massacultuur