stadsWandeling Amsterdamse Grachten

Ontdek de onstaansgeschiedenis van de Amsterdamse Grachten. Ga mee in deze stadswandeling terug in de tijd om het Venetië van het Noorden te ontdekken. 

 

Van de Tachtigjarige Oorlog en de alteratie van Amsterdam, naar de uitbreidingen van de stad om de ongelofelijke groei en bloei in de zeventiende eeuw mogelijk te maken. Langs de beroemde grachten hoort u de verhalen van monumentale panden, gevelstenen, en bijzondere plekken. Maar ook: waar komen de namen van de Heren-, Keizers- en Prinsengracht eigenlijk vandaan? Hoeveel fietsen verdwijnen er jaarlijks in de grachten? Wat hebben Franse Hugenoten met de Jordaan te maken? Hoe houdt men het water eigenlijk schoon? Ook ontdekt u dat de architectuur in de grachtengordel door de eeuwen heen altijd met zijn tijd heeft meebewogen.

 

Deze en daarnaast nog vele andere zaken komen aan de orde in de Amsterdamse Grachten stadswandeling. Wandel je mee langs de grachten?

 


Prijsinformatie:

 

Groepsrondleiding tot 15 personen.  

95 euro (1 uur) of 140 euro (1,5 uur) of 180 euro (2 uur)

 

Prijzen zijn inclusief BTW.


RONDLEIDING CADEAU GEVEN?

Niets is zo leuk om een iemand een verrassend cadeau te geven! Heeft u wel eens gedacht aan een rondleiding als geschenk? Leuk voor een verjaardag of jubileum! En de ontvanger kan het ook weer delen met de gever(s) door hen ook weer uit te nodigen om samen de rondleiding te beleven. Informeer vrijblijvend!