Training en advies Kunsteducatie

Stierenkop, Picasso, 1943
Stierenkop, Picasso, 1943

Kunst heeft naar mijn mening alles in zich om jongeren voor te bereiden op de toekomst. Kunstonderwijs bevordert de persoonlijke vorming door het cultiveren van nieuwsgierigheid, verbeelding, creativiteit en evaluatievaardigheden. Leerlingen die deze vaardigheden opdoen, kunnen beter omgaan met ambiguïteit, exploreren meer nieuwe mogelijkheden, zijn vaardiger in het uitdrukken van hun gedachten en gevoelens en kunnen zich beter inleven in andermans perspectief. Het vermogen om creatief en flexibel in het denken te zijn is juist besloten in de kunsten en is een van de primaire processen wat door kunstonderwijs kan worden (aan)geleerd.

 

Maar dat dit niet altijd even eenvoudig is leert de praktijk wel. Menig docent heeft moeite leerlingen te motiveren bij bijvoorbeeld CKV of vindt het lastig de stof van Kunst Algemeen op een goede wijze over te brengen met alle gevolgen van dien

 

Kijk wat ik u kan bieden inzake training en advies voor Kunst Algemeen en CKV of als interim docent. Zie mijn visie op kunstonderwijs en de portfolio aan opdrachten voor diverse opdrachtgevers.